Moldoveanu intr-o singura zi – 1-2 Noiembrie 2014

Share Button

Inscrierile pentru aceasta tura le puteti face si pe pagina grupului “Montaniarzii“, pe Facebook. Click aici

Daca conditiile meteo si starea zapezii vor permite, in perioada 1-2 noiembrie 2014 as dori sa ne intalnim in Sambata (Muntii Fagaras), pentru a “ataca” varful Moldoveanu, intr-o singura zi ;)

Traseul va porni din complexul Sambata si se va desfasura pe urmatoarea ruta: Cabana Sambata – Fereastra Mare a Sambetei – Refugiul Vistea – Varful Vistea – Varful Moldoveanu – Valea Vistei – Complexul Sambata sau cu intoarcere pe acelasi traseu.

Vom pleca dimineata, la frontala, cu intentia de a prinde rasaritul intre cabana Sambata si Fereastra Mare.

Avand in vedere ca este o tura solicitanta si cei inscrisi nu sunt toti la acelasi nivel de pregatire fizica, vin cu urmatoarea propunere:
1.Plecam din
complex Sambata, sambata, la ora 4 fix. La ora 6:30 vom fi la cabana Sambata. La 7 fix vom pleca spre Fereastra Mare. Cine nu este in Fereastra pana la ora 9:30 se va intoarce la pensiunea, unde suntem cazati de vineri seara.
2.Din Fereastra Mare a Sambetei ne indreptam, pe creasta, catre refugiul Vistea. Aici vom ajunge la maxim ora 12:30. Cei care nu vor ajunge pana la ora 12:30 la refugiu, nu vor mai urca pe Moldoveanu si se vor intoarce pe acelasi traseu pe care au venit, catre pensiune. Vor fi ajunsi din urma de echipa care urca pe Moldoveanu.
3.La 13:00 vom incepe urcarea spre varful Vistea Mare si de acolo vom face traversarea spre Moldoveanu. La cel tarziu ora 14:00 doresc sa fim pe acoperisul tarii.
4.La ora 15:00 vom fi inapoi, langa refugiul Vistea si ne vom intoarce pe acelasi traseu pe care am venit. La ora 18:00 trebuie sa fim in Fereastra Mare a Sambetei si vom incepe coborarea spre complex Sambata, inca 4 ore. La ora 22:00 toata lumea trebuie sa fie la pensiune!
Probabilitatea ca acest traseu sa se desfasoare in conditii de iarna este foarte mare.
Posibil sa fie foarte frig si sa folosim coltarii.
Toata lumea sa aiba frontale si baterii de schimb! Traseul se desfasoara 6 ore pe intuneric!
Va rog sa luati in calcul ce am spus eu mai sus!
Toata lumea este binevenita, dar este posibil sa ne separam in doua sau trei grupuri pe parcursul traseului! Va rog sa fiti REALISTI! O sa fie foarte frig, din cauza efortului se va transpira si nu sunt conditii de vara ca sa putem astepta persoanele care se misca intr-un ritm mai lent…
Sa ne vedem cu bine!

Traseul este pentru cei cu o conditie fizica foarte buna!!!
In mod normal, acesta se parcurge in 12-14 ore (fara pauza)!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>