O noapte sub cerul instelat – 5-6 Iulie 2014

Share Button

Inscrierile pentru aceasta tura le puteti face si pe pagina grupului “Montaniarzii“, pe Facebook. Click aici

Tura propusa de Mihai Perju

Este o prima tura, la munte, dintr-o serie de cinci ture pe care am de gand sa le organizez. Pentru primul episod am ales Muntii Iezer-Papusa pentru o noapte la cort, o Piatra Craiului vazuta in portocaliu la apusul Soarelui si aceeasi Piatra in culorile rasaritului. Cazarea va fi la cort. Nu ma bazez pe refugiul Iezer.

Sambata:
Intalnirea la Cabana Voina, la ora 10:30
De aici urmam traseul cu marcaj punct albastru: Voina – Valea Batrana – Lacul Iezer – 4-5 ore
Ne stabilim locul de cazare undeva pe malul lacului Iezer si vom urca sus, pana la Crucea Ateneului (30 minute) pentru a privi Craiul in culorile apusului de soare. Coborararea de la cruce pana la corturi se va face la frontala.

Duminica:
Urcam sus in creasta si urmam traseul de creasta, varful Iezerul Mare – varful Rosu spre varful Papusa, pana la intersectie cu Plaiul lui Patru unde parasim poteca de creasta ce duce spre varful Papusa si coboram inapoi la cabana Voina. Estimez traseul undeva la 6 ore, poate mai mult daca stam la sedente foto :)

Eu plec din Bucuresti sambata dimineata la ora 6 si mai am trei sau patru locuri pentru eventualii doritori.
Rog pe cei care vor sa vina sa specifice daca pot veni cu masina si daca mai pot lua pe cineva cu ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>