Initiere in alpinismul hivernal – 1-2 Februarie 2014

Share Button

Inscrierile pentru aceasta aplicatie le puteti face si pe pagina grupului “Montaniarzii“, pe Facebook. Click aici

Event-ul se adreseaza persoanelor care doresc sa cunoasca si sa invete sa foloseasca echipamentul si tehnicile de mers in turele montane de iarna.
Vom invata sa folosim coltarii si pioletul, tehnica de franare si oprire cu pioletul, asigurarea in coarda in timpul deplasarii, ancorarea in zapada, amenajarea unui adapost in zapada (daca stratul de zapada permite acest lucru)…
Rugam persoanele care detin echipamentul necesar (coltari, pioleti, ham) sa il aduca.

Intalnirea va avea loc pe data de 1 Februarie 2014, ora 9:00, la Casa Folea din localitatea Pestera. Locatia o aveti in harta de mai jos.

Aplicatia se va desfasura pe una din pantele aflate in apropierea pensiunii. Daca zapada va fi insuficienta, vom urca spre refugiul Grind sau mai departe, spre varful La Om (Piscul Baciului).

Seara vom recapitula cele invatate in cursul zilei, apoi ne vom destinde cu cantece de munte, acompaniati de o chitara si multa voie buna ;)

Mancare si bautura isi va aduce fiecare. La pensiune putem servi, contra cost, o ciorbita si un bulz sambata seara si micul dejun duminica dimineata, in cazul in care ne anuntam intentia cu cateva zile inainte, pentru ca doamna Folea sa aiba timp sa se aprovizioneze si sa ne pregateasca masa.

Puteti vizualiza in harta alaturata localizarea pensiunii Casa Folea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>